Bespaar direct met deze handige tips

Ventilatieopeningen

Ventileert u wel genoeg? In de winter proberen veel mensen de warmte van hun centrale verwarming binnen te houden, en sluiten de ventilatie openingen in hun huis. Ventileren met schone, droge buitenlucht bespaart echter energie.

Nachttemperatuur

Verlaag de kamertemperatuur van de centrale verwarming gedurende de nachtrust en uw afwezigheid. Dit kan eenvoudig en betrouwbaar door een klokthermostaat met individueel in te stellen tijdprogramma’s te gebruiken.

Kamertemperatuur

Elke graad hoger dan noodzakelijk betekent circa 6% meer energieverbruik. Pas ook de temperatuur van de ruimte aan voor het doel waarvoor deze is bestemd. Voorkom dat een ongebruikte kamer op 20 ºC wordt gebracht.

Warmwater temperatuur

Stel de warmwatertemperatuur niet hoger in dan noodzakelijk. Warmwatertemperaturen hoger dan 60 ºC leiden tot onnodig energieverbruik en hogere onderhoudskosten door toename van verkalking.

Bedrijfsfunctie

Wanneer er geen kamer(klok)thermostaat is toegepast voor de temperatuurregeling, is het aan te bevelen de verwarmingsfunctie uit te schakelen. In plaats van de radiatorkranen dicht te draaien.

Brievenbus

De warmte die je cv-ketel opwekt, verwdijnt in veel gevallen direct door uw brievenbus. Verbetern uw woning isolatie door hier een tochtborstel of tochtklep te plaatsen.

CV-keuze hulp

Welke CV-ketel heb ik nodig?

tekst

Maak altijd de juiste keuze!

Waarom uw CV vervangen?

Het plaatsen van een nieuwe cv-ketel zorgt ervoor dat uw stookkosten aanzienlijk zullen dalen. Nieuwe cv-ketels zijn voorzien van vernieuwde techniek waardoor deze minder gas en energie zullen gebruiken om uw huis op een aangename temperatuur te krijgen.

Daarnaast zult u genieten van meer warm water comfort door de grote hoeveelheid warmwater per minuut.