Veel gestelde vragen

Welke cv-ketel heb ik nodig?

Om erachter te komen welke cv-ketel voor uw woonsituatie het best geschikt is raden wij u aan de Vaillant Ketelkiezer te gebruiken. Deze online tool helpt u in een paar eenvoudige stappen een juiste cv-ketel selecteren.

Wat zijn de verschillen tussen de merken?

Elk merk heeft zijn eigen techniek. De modernde cv-ketel is dusdanig opgebouwd dat de techniek niet ver bij elkaar vandaan ligt. Wij werken graag met Vaillant. De Vaillant cv-ketels zijn van enorm hoge kwaliteit en bieden energiezuinge toestellen aan met optimale comfortmogelijkheden.

Wat is een service- en onderhoudscontract?

Om uw cv-ketel optimaal te laten presteren is het noodzakelijk deze goed te laten onderhouden. Wij bieden verschillende service- en onderhoudscontracten aan om uw te voorzien van een goede service.

Dien ik te allen tijden mijn complete installatie te vervangen?

In sommmige gevallen kan het schoonmaken van de ketel al verandering aanbrengen in de warmte afgifte waardoor vervanging niet nodig is.

Wat is een gaskeur CW-label?

Een Gaskeur CW-label is een label dat aangeeft tot welke comfortklassen de cv-ketel toebehoort. De comfortklasse heeft te maken met het aantal liters per minuut. De Nederlandse cv-ketels bevatten een van de volgende cw-klassen: CW3, CW4, CW5, CW6. Hoe hoger de cw-klasse hoe hoger het aantal liters warm water per minuut.

Wat is een hr-ketel?

Een HR ketel is een cv ketel met een rendement hoger dan 100%. Minimaal 100% van de energie wordt door de HR ketel omgezet in nuttige warmte. Een HR ketel hergebruikt (in tegenstelling tot de VR ketel) de warmte van verbrandingsgassen voor nuttige warmte. Er zijn verwarmingsketels van het type HR die zo een rendement halen van meer dan 107%. Dat scheelt energiekosten en is beter voor het milieu.

Wat is een boiler?

Een boiler is een watervat dat is verbonden met de verwarminsketel. Het boilervat bevat voorverwarmd water waardoor u over een grote hoeveelheid warm water beschikt wat zich vertaald in een hoger comfort. U kunt bijvoorbeeld een stortdouche hiermee voorzien van voldoende warm water om optimaal te kunnen genieten. De boiler geeft vaak ongeveer 10 minuten een aantal additionele liters warm water per minuut alvorens de gewone krachtstraal weer terug keert.

Wat is het werkgebied van Installatiebureau Wellen?

Wij zijn actief in de volgende plaatsen

CV-keuze hulp

Welke CV-ketel heb ik nodig?

tekst

Maak altijd de juiste keuze!

Waarom uw CV vervangen?

Het plaatsen van een nieuwe cv-ketel zorgt ervoor dat uw stookkosten aanzienlijk zullen dalen. Nieuwe cv-ketels zijn voorzien van vernieuwde techniek waardoor deze minder gas en energie zullen gebruiken om uw huis op een aangename temperatuur te krijgen.

Daarnaast zult u genieten van meer warm water comfort door de grote hoeveelheid warmwater per minuut.